Đề thi thử kỳ thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh 12 Sách Mới - Năm học 2022-2023 - Trường THPT Lý Thái Tổ - Lần 1 (Có đáp án)

doc 12 trang doantrang27 07/07/2023 4640
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi thử kỳ thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh 12 Sách Mới - Năm học 2022-2023 - Trường THPT Lý Thái Tổ - Lần 1 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_thu_ky_thi_tot_nghiep_thpt_tieng_anh_12_sach_moi_nam.doc

Nội dung text: Đề thi thử kỳ thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh 12 Sách Mới - Năm học 2022-2023 - Trường THPT Lý Thái Tổ - Lần 1 (Có đáp án)

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT LẦN 1 BẮC NINH MÔN TIẾNG ANH TRƯỜNG THPT LÝ THÁI TỔ (Năm học 2022-2023) Thời gian làm bài: 60 phút MỤC TIÊU ✓ Củng cố kiến thức về Ngữ âm (phát âm & trọng âm từ), các chủ điểm ngữ pháp cơ bản: Các thì trong tiếng Anh, Câu so sánh, Câu điều kiện, Câu tường thuật, Câu bị động, Các loại mệnh đề, Từ loại, Câu tường thuật, Câu hỏi đuôi, Đảo ngữ, Sự hòa hợp chủ ngữ & động từ, Phối hợp thì, và kiến thức từ vựng cấp THPT. ✓ Hoàn thiện và nâng cao kỹ năng xử lý các dạng bài tập tiếng Anh: Ngữ âm, Tìm lỗi sai, Ngữ pháp & từ vựng, Đọc điền từ, Đọc hiểu, Tìm câu đồng nghĩa, Từ đồng nghĩa/Trái nghĩa, Section 1: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the pronunciation in each of the following question. Question 1: A. sound B. wound C. mouth D. house Question 2: A. yelled B. feared C. liked D. waved Section 2: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 3: A. teacher B. product C. routine D. bottle Question 4: A. argument B. festival C. summary D. invention Section 3: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: Most of the movie scenes ___ in a picturesque coastal town last year. A. film B. were filmed C. have filmed D. are filming Question 6: He will invite her to the school prom, ___? A. doesn't he B. won't he C. does he D. will he Question 7: Psychologists strongly advise parents with small kids not to allow them to watch videos ___ sensitive content. A. containing B. contain C. are contained D. contained Question 8: Jack has received lots of friend requests since he ___ a talent contest at his school. A. is winning B. will win C. won D. wins Question 9: The factory was forced to close ___ activities badly affected the air quality in the area. A. although B. because of C. despite D. because Question 10: The training seminar will begin ___ A. when all the staff were arriving B. as soon as all the staff arrive C. by the time all the staff arrived D. after all the staff had arrived Question 11: ___ you teach your friends, the more knowledge you are likely to retain. A. The better than B. More than C. The more than D. The more Question 12: The student hopes her teacher will like the ___ scarf she gave her on the teacher's day. A. nice blue Korean B. blue Korean nice C. Korean nice blue D. blue nice Korean Question 13: Football lovers around the world are excited ___ the Qatar 2022 World Cup. A. over B. of C. to D. about Question 14: The boy took the medicine that Doctor Staples prescribed to ___ the stomach pain. A. death B. dead C. deadly D. deaden 1
  2. Question 15: Peter ___ some of his old love letters in his wife's desk. A. turned up B. came across C. got on D. went over Question 16: Having taken good care of the customers, the waitress got a generous ___ from them A. fine B. tip C. money D. wage Question 17: We're planning to ___ an offer on a beautiful house which is for sale near the town centre. A. make B. break C. turn D. catch Question 18: Since his head-on collision, the man has become a(n) ___ to the whole family. A. susceptibility B. weakness C. asset D. liability Question 19: Mike used to be an exemplary student, but he went off the ___ after getting into drugs A. routes B. rails C. lanes D. tracks Section 4: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions. Question 20: Most of the houses in the neighbourhood sustained terrible damage after the heavy storm. A. severe B. minor C. simple D. careless Question 21: Twelfth graders should seek counsel from their parents if they have trouble in choosing their career. A. advice B. question C. reward D. belief Section 5: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following questions. Question 22: Hunting wild animals should be forbidden as many of them are at risk of extinction. A. permitted B. reduced C. banned D. applied Question 23: Once heralded as a future star of the technological world, Daniel came a cropper when his product proved to be a total flop. A. failed B. succeeded C. abandoned D. escaped Section 6: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges. Question 24: Duy is talking to Hanh. - Duy: "Thank you for the delicious meal." - Hạnh: “ ___” A. I hope so B. Thank you, too C. It's too hard D. I’m glad you like it Question 25: Miranda and An, two lecturers, are talking about a new plan. - Miranda: "I think we should start a "study buddy" programme." - An: " ___. This may help less-able students to learn better." A. That's not a good choice B. I don't agree with you C. I quite agree with you D. You should think of it again. Section 7: Reading the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer word or phrase that best fits each of the numbered blanks. Nowadays, emphasis is often placed on assessment for learning, as opposed to assessment of learning. But what exactly is the difference? In brief, assessment for learning involves the teacher and student becoming (26) ___ of how learning can be improved, and techniques mastered. Assessment of learning, on the other hand, simply tests what a ident knows. Assessment for learning consists of students recognising where they are and where they want to go to in order to reach their goals. (27) ___ they need to participate actively in their learning. In order for students to be motivated to learn, there should always be a clear lesson objective and all targets should focus on the needs and abilities of (28) ___ individual class. The teacher's role is to explain to students why they are learning what they are learning, and as most students' attention (29) 2
  3. ___ is short, teachers should opt for a variety of interactive activities during the lesson. The use of audiovisual aids generally helps students pick up things more easily, (30) ___in turn makes the learning process more effective overall. (Adapted from Reactivate Your Grammar and Vocabulary by Alexandra Green) Question 26: A. alert B. aware C. afraid D. attentive Question 27: A. Therefore B. However C. Moreover D. Otherwise Question 28: A. all B. each C. much D. other Question 29: A. span B. period C. duration D. stint Question 30: A. which B. that C. who D. whom Section 8: Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. The pursuit of fame has never been more popular than it is today. Where fame was once reserved for the most gifted artists in the entertainment industry, these days it seems that anyone from a reality TV contestant to an online video blogger can become famous. Most talent show contestants and video bloggers are young people with little or no idea about how to handle fame. They can struggle to cope with the sudden glare of the spotlight. Then, as their new-found fame ends and the public's attention turns elsewhere, these fading stars often struggle to readjust to normality. However, hanging on to fame has its own pitfalls. Fame brings a loss of privacy as a star's life becomes the subject of media attention and, sometimes, cruel rumour. This can have a serious effect on their friendships. People who desire fame have to be prepared to live their life under a microscope. Fame may build confidence, but it can also destroy this confidence, bringing insecurity, depression and loneliness. It is important to put human emotions and relationships before fame because, after all, fame does not bring happiness. The bright lights of fame have blinded many wannabes who, later, end up feeling lonely and confused. Fame is fleeting for most people, but the real world is lasting for everyone. (Adapted from On Screen by Virginia Evans and Jenny Dooley) Question 31: Which of the following can be the best title for the passage? A. What Price for Fame B. A Need for Fame C. Achieving Fame Overnight D. Why Fame Matters Question 32: The word They in paragraph 2 refers to ___ A. talent shows B. young people C. ideas D. sportlights Question 33: As stated in paragraph 2, most talent show contestants and video bloggers ___ A. may not have the slightest idea how to handle fame B. have no difficulty in readjusting to normality C. cope with the sudden glare of the spotlight easily D. are those struggling to draw the public's attention Question 34: The word pitfalls in paragraph 3 is closest in meaning to ___ A. issues B. benefits C. results D. opinions Question 35: Which of the following is TRUE according to the passage? A. It is important to put fame before human emotions and relationships. B. Fame can make young people feel insecure, depressed and lonely. C. These days, fame is only reserved for the most talented artists. D. Not many young people have been blinded by the bright lights of fame. Section 9: Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Like many constructions, it started small; but now thousands of children with autism are making friends and learning social skills by playing a version of online building game Minecraft. Stuart Duncan, a web developer in Timmins, Canada, got the idea through a popular blog he ran about his own experiences with 3
  4. autism as well as bringing up a son with autism. Other parents with autistic children started telling him that their kids were enamoured with a game that let them explore a randomly generated wilderness. However, many of the children were being bullied by other players. So, in 2013, he set up a server to run a version of Minecraft exclusively for children with autism and their families. At first, he thought the invite-only server would attract 10 or 20 people. To his amazement, hundreds requested to join in the first few days. Now, almost three years later, the community boasts nearly 7000 members, along with a team of admins help manage its many activities. "Parents see such a benefit themselves and their children," says Duncan. Everyday social situations can be challenging for autistic children, who may struggle to pick up on social cues or understand another person's perspective. Minecraft strips away the pressures typical of the real world. There is no noisy or unfamiliar environment to distract you, no pressure to track the other person's facial expressions or worry about eye contact. "With Minecraft, you can really just be yourself," he says. To join Autcraft, you must fill out an application. Once approved, you are free to roam the landscape and build your own structures. You can also take part in group games or build things as a team. However, you have to stick to some rules. Harassing other players or destroying their property can get you banned. Joining a community like Autcraft could be a good first step to feeling less socially anxious and more engaged, says Elizabeth Laugeson, director of the PEERS Clinic at the University of California, Los Angeles. The server also caught the eye of Kate Ringland at the University of California, Irvine. She sees Autcraft as not just another online community, but as a tool that helps autistic children practise social skills. "There's a lot of reflection going on," she says. "Autcraft is supporting a lot of social behaviours." (Adapted from Question 36: Which of the following can be the best title for the passage? A. Defeating Autism: A Story of a Canadian Web Developer B. Minecraft: A Blessing to Children with Autism C. Minecraft versus Autcraft: Two Peas in a Pod? D. Autistic Children Got Bullied: A Mess to Clear Up Question 37: According to paragraph 1, Stuart Duncan ___- A. has a blog about developing websites B. is an expert in the field of treating autism C. loves making friends with autistic children D. has son who was diagnosed with autism Question 38: The word enamoured with in paragraph 1 is closest in meaning to ___ A. crazy about B. devoid of C. angry with D. good at Question 39: The word its in paragraph 2 refers to ___ A. community B. team C. admin D. activity Question 40: The word challenging in paragraph 3 mostly means ___ A. tough B. hurtful C. terrific D. decisive Question 41: Which of the following is NOT true according to the passage? A. Failure to conform to certain rules of Autcraft can result in a player being banned. B. The number of requests to join Autcraft went beyond Duncan's initial expectations. C. The great benefits of Autcraft are acknowledged by parents with autistic children. D. Minecraft exerts many pressures typical of the real world on children with autism. Question 42: Which of the following can be inferred from the passage? A. Some professionals seem positive about the potential of Autcraft in emboldening autistic children. B. Autcraft provides autistic children with steps to feel less socially anxious and more engaged. C. Minecraft is by far the most effective game to develop social skills and form new relationships. D. Thanks to Minecraft, the number of autistic children falling victim to bullying has reduced greatly. 4
  5. Section 10: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 43: The newly advertised laptop is so disappointing that few people want to buy them. A. newly B. is C. few D. them Question 44: The video that I watch three days ago is about the daily life of some tribes in far-flung regions. A. that B. watch C. is D. far-flung Question 45: A comprehensive study revealed that understanding a child's temperance could help parents develop appropriate expectations for their child's behaviour in certain situations. A. comprehensive B. temperance C. appropriate D. certain Section 11: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closet in meaning to each of the following question. Question 46: It's possible that she will not go hiking with us. A. She must go hiking with us. B. She may not go hiking with us. C. She shouldn't go hiking with us. D. She needn't go hiking with us. Question 47: He last uploaded videos to YouTube 4 months ago. A. He hasn't uploaded videos to YouTube for 4 months. B. He has 4 months to upload videos to YouTube. C. He didn't upload videos to YouTube 4 months ago. D. He has uploaded videos to YouTube for 4 months. Question 48: "My sister gave me some chocolate," said Jennie. A. Jennie said that her sister gives him some chocolate. B. Jennie said that my sister gives me some chocolate. C. Jennie said that her sister had given her some chocolate. D. Jennie said that my sister gave me some chocolate. Section 12: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following question. Question 49: Max has to attend an event this weekend. He can't go on a picnic with his family. A. If Max didn't have to attend an event this weekend, he could go on a picnic with his family. B. Provided that Max has to attend an event this weekend, he can't go on a picnic with his family. C. If Max had to attend an event this weekend, he could go on a picnic with his family. D. If only Max had had to attend an event this weekend, he could have gone on a picnic with his family. Question 50: Nam had just booked a ticket for his favourite singer's concert. He realised that it had been called off for no obvious reasons. A. Scarcely had Nam booked a ticket for his favourite singer's concert when he realised that it had been cancelled for no obvious reasons. B. Scarcely had Nam booked a ticket for his favourite singer's concert when he realised that it had been postponed for no obvious reasons. C. Scarcely had Nam booked a ticket for his favourite singer's concert when he didn't realise it had been cancelled for no obvious reasons. D. Scarcely had Nam booked a ticket for his favourite singer's concert when he didn't realise it had been postponed for no obvious reasons. 5
  6. BẢNG ĐÁP ÁN 1. B 2. C 3. C 4. D 5. B 6. B 7. D 8. C 9. D 10. B 11. D 12. A 13. D 14. D 15. B 16. B 17. A 18. D 19. B 20. A 21. A 22. A 23. B 24. D 25. C 26. B 27. A 28. B 29. A 30. A 31. A 32. B 33. A 34. A 35. B 36. B 37. D 38. A 39. A 40. A 41. D 42. A 43. D 44. B 45. B 46. B 47. A 48. C 49. A 50. A HƯỚNG DẪN GIẢI CHI TIẾT 1 (NB) Kiến thức: Ngữ âm Giải thích: A. sound /saʊnd/ B. wound /wuːnd/ C. mouth /maʊθ/ D. house /haʊs/ Đáp án B đọc là /uː/, còn lại là /aʊ/ Choose B. 2 (NB) Kiến thức: Ngữ âm Giải thích: A. yelled /jeld/ B. feared /fɪrd/ C. liked /laɪkt/ D. waved /weɪvd/ Đáp án C phần gạch chân phát âm là /t/, còn lại là /d/ Choose C. 3 (NB) Kiến thức: Trọng âm Giải thích: Những động từ có chữ cái kết thúc tận cùng là: TH 1: t, d => đuôi –ed được phát âm là /ɪd/. TH 2: p, pe; k, ke; ff, ph, gh; ss, ce, se, x; ch; sh => đuôi –ed được phát âm là /t/. TH 3: còn lại => đuôi –ed được phát âm là /d/. Phần gạch chân phương án C được phát âm là /ɪd/, còn lại là /d/. A. teacher /ˈtiːtʃər/ B. product /ˈprɑːdʌkt/ C. routine /ruːˈtiːn/ D. bottle /ˈbɑːtl/ Đáp án C trọng âm rơi vào âm tiết thứ hai, còn lại là thứ nhất Choose C. 4 (NB) Kiến thức: trọng âm 6
  7. Giải thích: A. argument /ˈɑːrɡjumənt/ B. festival /ˈfestɪvl/ C. summary /ˈsʌməri/ D. invention /ɪnˈvenʃn/ Đáp án C trọng âm rơi vào âm tiết thứ hai, còn lại là thứ nhất Choose D. 5 (NB) Kiến thức: Câu bị động Giải thích: Bị động thì quá khứ đơn Tạm dịch: Hầu hết các cảnh phim được quay ở một thị trấn ven biển đẹp như tranh vẽ vào năm ngoái. Choose B 6 (TH) Kiến thức: Câu hỏi đuôi Giải thích: Vế trước chia thì tương lai đơn câu khẳng định → sau dấu phẩy là câu phủ định Tạm dịch: Anh ấy sẽ mời cô ấy đến buổi vũ hội của trường, phải không? Choose B. 7 (VD) Kiến thức: Mệnh đề quan hệ rút gọn Giải thích: rút gọn mệnh đề quan hệ trong câu bị động → lược bỏ đại từ quan hệ, để V dạng bị động Tạm dịch: Các nhà tâm lý học đặc biệt khuyên các bậc cha mẹ có con nhỏ không nên cho phép chúng xem các video có nội dung nhạy cảm. Choose D. 8 (TH) Kiến thức: thì hiện tại hoàn thành Giải thích: trước since chia hiện tại hoàn thành, sau since chia quá khứ đơn Tạm dịch: Jack đã nhận được rất nhiều lời mời kết bạn kể từ khi anh ấy tham gia một cuộc thi tài năng ở trường của anh ấy. Choose C. 9 (TH) Kiến thức: liên từ Giải thích: A. although + Mệnh đề: mặc dù B. because of + N/Nphr: Vì C. despite + N/Nphr: Mặc dù D. because + Mệnh đề: vì Tạm dịch: 7
  8. Nhà máy buộc phải đóng cửa vì hoạt động ảnh hưởng xấu đến chất lượng không khí trong khu vực. Choose D. 10 (TH) Kiến thức: Mệnh đề thời gian Giải thích: as soon as: ngay khi (động từ chia thì hiện tại đơn) Tạm dịch: Hội thảo đào tạo sẽ bắt đầu ngay khi tất cả nhân viên có mặt Choose B. 11 (TH) Kiến thức: So sánh kép Giải thích: The more + mệnh đề 1, the more + mệnh đề 2 Tạm dịch: Bạn càng dạy nhiều cho bạn bè của mình, bạn càng có nhiều khả năng giữ lại kiến thức. Choose D. 12 (VD) Kiến thức: Trật tự tính từ Giải thích: Khi có nhiều tính từ cùng đứng trước 1 danh từ, sắp xếp chúng theo thứ tự: OSASCOMP + N. Trong đó: O – opinion: quan điểm S – size: kích thước A – age: độ tuổi (mới, cũ, trẻ, già, ) S – shape: hình dạng C – color: màu sắc O – origin: nguồn gốc M – material: chất liệu P – purpose: mục đích ➔ nice: đẹp (quan điểm), blue (color), Korean (origin) Tạm dịch: Học sinh hy vọng giáo viên sẽ thích chiếc khăn màu xanh của Hàn mà cô ấy đã tặng cô giáo vào ngày nhà giáo. Choose A. 13 (NB) Kiến thức: giới từ Giải thích: excited about: phấn khích, hào hứng về điều gì Tạm dịch: Những người yêu bóng đá trên toàn thế giới đang rất hào hứng với Giải vô địch bóng đá thế giới Qatar 2022. Choose D. 14 (TH) Kiến thức: Từ loại Giải thích: A. death (n): cái chết B. dead (adj): đã chết C. deadly (adj): một cách chết chóc 8
  9. D. deaden (v): làm giảm Tạm dịch: Cậu bé đã uống thuốc mà bác sĩ Staples đã kê toa để giảm đau dạ dày. Choose D. 15 (VD) Kiến thức: Cụm động từ Giải thích: A. turn up: xuất hiện B. come across: tình cờ thấy C. get on: có quan hệ tốt với ai D. go over: xem lại, ôn lại nhiều lần Tạm dịch: Peter tình cờ thấy một số bức thư tình cũ của anh ấy trên bàn làm việc của vợ anh ấy. Choose B. 16 (TH) Kiến thức: Từ vựng Giải thích: A. fine (n): tiền phạt B. tip (n): tiền boa C. money: tiền (nói chung) D. wage (n): tiền lương (trả theo tuần) Tạm dịch: Sau khi chăm sóc tốt cho khách hàng, cô phục vụ đã nhận được một khoản tiền boa lớn từ họ. Choose B. 17 (VD) Kiến thức: Kết hợp từ Giải thích: make an offer: chào hàng Tạm dịch: Chúng tôi đang dự định giao bán một ngôi nhà đẹp được rao bán gần trung tâm thị trấn. Choose A. 18 (VD) Kiến thức: từ vựng Giải thích: A. susceptibility (n): sự mong manh, điểm yếu (+to) B. weakness (n): điểm yếu C. asset (n): tài sản D. liability (n): trách nhiệm (+to sb) Tạm dịch: Kể từ khi va chạm giao thông trực diện, người đàn ông đã trở thành (n) trách nhiệm đối với cả gia đình. Choose D. 19 (VDC) Kiến thức: thành ngữ Giải thích: go off the rails: (người) mất kiểm soát, hành động không đúng mực, không chấp nhận được. Tạm dịch: Mike từng là một học sinh gương mẫu, nhưng anh ấy đã sa ngã sau khi dính vào ma túy. 9
  10. Choose B. 20 (TH) Kiến thức: từ vựng Giải thích: A. severe (adj): dữ dội, khắc nghiệt B. minor (adj): nhỏ C. simple (adj): đơn giản D. careless (adj): bất cẩn → terrible (adj): tồi tệ = severe Tạm dịch: Hầu hết các ngôi nhà trong khu phố đều chịu thiệt hại nặng nề sau cơn bão lớn. Choose A. 21 (TH) Kiến thức: từ vựng Giải thích: A. advice (n): lời khuyên B. question (n): câu hỏi C. reward (n): phần thưởng D. belief (n): niềm tin → counsel (n): tư vấn = advice Tạm dịch: Học sinh lớp 12 nên nhờ cha mẹ tư vấn nếu gặp khó khăn trong việc chọn nghề. Choose A. 22 (TH) Kiến thức: từ vựng Giải thích: A. permitted (v): đươc cho phép B. reduced (v): giảm C. banned (v): cấm D. applied (v): áp dụng → forbidden (v): cấm > < succeeded (v): thành công Tạm dịch: Từng được dự báo trước là một ngôi sao tương lai của thế giới công nghệ, Daniel đã trở thành kẻ thất bại khi sản phẩm của anh bị thất bại hoàn toàn. Choose B. 24 (TH) Kiến thức: Ngôn ngữ giao tiếp Giải thích: Đáp lại lời cảm ơn Tạm dịch: 10
  11. Duy đang nói chuyện với Hạnh. - Duy: "Cảm ơn vì bữa ăn ngon." - Hạnh: “ ___” A. Tôi hy vọng như vậy B. Cảm ơn bạn, quá C. Khó quá D. Tôi rất vui vì bạn thích nó Choose D. 25 (TH) Kiến thức: Ngôn ngữ giao tiếp Giải thích: Thể hiện sự tán thành Tạm dịch: Miranda và Ẩn, hai giảng viên, đang nói về một kế hoạch mới. - Miranda: "Tôi nghĩ chúng ta nên bắt đầu chương trình "bạn cùng học". - An: " ___. Điều này có thể giúp những học sinh kém hơn học tốt hơn." A. Đó không phải là một lựa chọn tốt. B. Tôi không đồng ý với bạn C. Tôi hoàn toàn đồng ý với bạn D. Bạn nên suy nghĩ lại. Choose C. 26 (VD) Kiến thức: kết hợp từ Giải thích: be aware of sth: nhận thức được điều gì But what exactly is the difference? In brief, assessment for learning involves the teacher and student becoming (26) ___ of how learning can be improved, and techniques mastered. Tạm dịch: Nhưng chính xác thì sự khác biệt là gì? Tóm lại, đánh giá học tập liên quan đến việc giáo viên và học sinh trở thành (26) nhận thức về cách học tập có thể được cải thiện và các kỹ thuật thành thạo. Choose B. 27 (TH) Kiến thức: Từ vựng Giải thích: A. Therefore: do đó B. However: tuy nhiên C. Moreover: Hơn nữa D. Otherwise: nếu không thì Assessment for learning consists of students recognising where they are and where they want to go to in order to reach their goals. (27) ___ they need to participate actively in their learning. Tạm dịch: Đánh giá học tập bao gồm việc học sinh nhận ra họ đang ở đâu và họ muốn đi đến đâu để đạt được mục tiêu của mình. (27) Vì vậy, họ cần tham gia tích cực vào việc học của mình. Choose A. 28 (TH) Kiến thức: lượng từ Giải thích: A. All + N số nhiều: mọi 11
  12. B. each + N số ít C. much + N Không đếm được D. other + N số nhiều: khác In order for students to be motivated to learn, there should always be a clear lesson objective and all targets should focus on the needs and abilities of (28) each individual class. Tạm dịch: Để học sinh có động cơ học tập, phải luôn có mục tiêu bài học rõ ràng và tất cả các mục tiêu nên tập trung vào nhu cầu và khả năng của (28) mỗi cá nhân lớp học. Choose B. 29 (VD) Kiến thức: Kết hợp từ Giải thích: TRỌN BỘ ĐỀ THI THỬ THPTQG 2023 CÁC TRƯỜNG TRÊN CẢ NƯỚC CẬP LIÊN TỤC MỚI MẺ GIÁ CỰC RẺ LIÊN HỆ SỚM ĐỂ ĐƯỢC NHỮNG KHUYẾN MÃI HẤP DẪN => O937-351-107 12