Đề kiểm tra học kỳ II - Môn: Tiếng Anh 9 - Trường THCS Bắc Lệnh

docx 5 trang hoaithuong97 3141
Bạn đang xem tài liệu "Đề kiểm tra học kỳ II - Môn: Tiếng Anh 9 - Trường THCS Bắc Lệnh", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxde_kiem_tra_hoc_ky_ii_mon_tieng_anh_9_truong_thcs_bac_lenh.docx

Nội dung text: Đề kiểm tra học kỳ II - Môn: Tiếng Anh 9 - Trường THCS Bắc Lệnh

  1. TRƯỜNG THCS BẮC LỆNH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II Số tờ: NĂM HỌC 2020-2021 Môn: Tiếng Anh 9 Số phách: Thời gian làm bài: 90 phút Đề gồm 04 trang- 7 câu) ĐỀ 2 ĐIỂM LỜI PHÊ CỦA GIÁO VIÊN Bằng số Bằng chữ A. PHONETICS (1,0 point) I. Choose the word which has different pronunciation in the underlined part from the others (1,0 point) 1. A. watches B. glasses C. goes D. washes 2. A. impressed B. wanted C. wished D. stopped 3. A. sand B. land C. band D. march 4. A. head B. meat C. bread D. deaf 5. A. school B. children C. church D. chicken 1. 2. 3. 4. 5. B. LEXICAL – GRAMMAR (5.0 points) II. Choose the best answer A, B, C or D to complete sentence. (3.0 points) 6. My English book is .as yours A. interesting B. as interesting C. more interesting D. most interesting 7.Ba is not than her sister. A. tall B. taller C. the tallest D. as tall as 8. Huy is the student in my class. A. more intelligent B. as intelligent as C. intelligent D. most intelligent 9. The girl is standing over there is my younger sister. A. whom B. who C. where D. which 10. Vietnamese people are very A. friend B. friendliness C. friendly D. friendship 11. They in that house for several months. A. live B. are living C. lived D. have lived 12. My father teaching in a small village 10 years ago. A. is starting B. started C. starts D. has started 13. Linda wishes she Malaysia next summer vacation. A. visited B. can visit C. could visit D. will visit 14. Huong wishes she free time to visit her close friend in Lao Cai hospital. A. to have B.had C. have D. having 15. The meeting will be held Monday 25th A. in B. on C at D. to 16. It rains heavily, ___ I can’t go to the movie with you. A. because B. and C. so D. but 17. her laziness, she has got many bad results in her exams. A. Although B. Despite of C. Because D. Because of 18. If we energy, there will be great shortage next century. A. don’t save B. won’t save C. haven’t saved D. not save
  2. 19. If I were a flower, I a sunflower. A. was B. would be C. will be D. were 20. I have just bought new book for my younger sister. A. a B. the C. an D. Φ 21. Ba didn’t wake me up this morning, ? A. didn’t he B. does he C. did he D. wasn’t he 22. That lesson was so .that I almost fell asleep. A. bored B. boring C. happily D. interesting 23. We are that people have spoiled the beach. A. disappointing B. disappointed C. disappointingly D. disappointedly 24. I meet you at 9 o’clock tomorrow. A.must B. could C. will D.should 25. I’m tired. Do you mind me home? A. taking B. took C. take D.to take. 26. Mai’s eyes are weak. The doctor adviced me glasses. A. wear B. to wear C.wore D. has worn 27. She asked me subject I were good at. A. where B. which C. who D. what 28.Nam said that he . part in a game show this weekend. A. take B. will take C. would take D. took 29. You look in your new dress. A. beautifull B. beautiful C. beauty D. beautify 30. Would you mind the door? A. closed B. closes C. to close D. closing 31. John and Karen persuaded me ___ the conference. A. attending B. attend C. to attend D. attended 32. Can you the radio? - I am doing my homewok. A. turn on B. turn off C. turn up D. turn of 33. He left March 10th 2019. A. on B. from C.in D. at 34. The market in my neiborhood ___since 2010. A. is built B. was built C. has been built D. will be built 35. When I was a child I taken to the zoo by my father. A. used to be B. use to be C. use D. using 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. III. Put the verbs in brackets into the correct tense or form. (1.0 point) 36. If today (be) Sunday, we would go to your home town. 37. Look! The children (swim) in the river. 38. We (not visit). our grandparents last weekend. 39. They (live) in this place for 15 years. 40. My computer (repair) at this time yesterday. 36. 37. 38. 39. 40.
  3. IV. Identify the underlined word/phrase (A, B, C or D) that needs correcting then correct it. (1.0 point) 41. I want to buy that modern car and I have no money. ___ A B C D 42. Lao Cai is one of the mountain areas of Viet Nam ___ A B C D 43. She will wait to her friends outside the cinema. ___ A B C D 44. He prefers listening to music to watch TV. ___ A B C D 45. If she doesn’t improved her speaking skill, she won’t pass the exam. ___ A B C D C. READING. (3,0 points) V. Read the passage and decide which answer A, B, C or D best fits each space. (2,0 points) I live in a small town in Viet Nam. There are about 400 people here. I (46) it because it is quiet and (47) is slow and easy. You never have to queue 48) shops or banks. The village is clean - people look after it and don’t throw their rubbish in the streets. The air is also (49) because there’s not much heavy traffic. It’s much more (50) here than in a city. Everyone knows everyone and (51) someone has problem; there are always people (52) can help. There aren’t (53) things I don’t like about this town. One thing is that there’s not much (54) in the evening - we haven’t got any cinemas or theaters. Another problem is that people always talk about each other and everyone knows what everyone else is doing. But I still prefer village life (55) life in a big city. 46. A. loved B. loves C. love D. loving 47. A. living B. life C. problem D. district 48. A. next B. with C. on D. in 49. A. dirty B. not clean C. clean D. dizzy 50. A. friendly B. unfriendly C. boring D. uninteresting 51. A. if B. and C. so D. but 52. A. which B. whom C. who D. whose 53. A. much B. a little C. a few D. many 54. A. doing B. to do C. jobs D. things 55.A. to B. more C. than D. better 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. VI. Read the passage and then answer the questions by choosing the best answer A, B, C,or D (1,0 point) Washington is the capital of the U.S.A. In Washington, there are always too many people in the places where you want to come. People are very polite even when they often spend a long time on traffic jams. Washington is different from London when you want to walk to a place. During the day, most people travel to work by train. Washington people buy six million train tickets every day. Although they are usually crowded, American trains are very good. They always leave and arrive on time. On a London train, everybody in a seat seems to be asleep, whether the journey is long or short. The worst time to be in the street at night is about 10.40 when the nightclubs are closing and everybody wants to go home.
  4. 56. Why is Washington different from London? A. Because it has a larger population B. Because it is a noisy city C. Because it is more difficult to walk to somewhere D. Because its people are friendly and more polite 57. What does the writer think of American trains? A. They are very good B. There are not enough trains. C. They often run late. D. They leave and arrive on time. 58. When does the writer think the worst time to go into the street? A. When the nightclubs are closing. B. At 8.00 am. C. When the trains are full D. At 10.40 am 59. What does every British do in a seat in London trains? A. reads a newspaper B. looks like being asleep C. talks with other people D. looks out of the window 60. Which statement is NOT true according to the passage? A. Most people in Washington travel to work by train. B. It is very difficult to go around in Washington. C. Trains in Washington are very good - they always leave and arrive on time. D. When American people are on traffic jams, they are not polite. 56. 57. 58. 59. 60. D. WRITNG. (1.0 point) VII. Choose one sentence that has the same meaning as the root. (1.0 point) 61. I last wrote to my pen pal two months ago. A. I haven't written to my pen pal for two months ago. B. In the last two months I have written to my pen pal. C. It's two months since I last wrote to my pen pal. D. I last time I wrote to my pen pal was two months ago. 62. "Do you know Trang's address?" he asked me A. He asked me for Trang's address. B. He asked me if someone knew Trang's address. C. He asked me if I know Trang's address. D. He asked me if I knew Trang's address. 63. Study harder or you won't pass the exam. A. If you don't study harder, you will pass the exam. B. Unless you study harder, you will fail the exam. C. If you study harder, you will fail the exam. D. If you don't pass the exam, you won't have to study harder. 64. They are building a new bridge over the river. A. A new bridge is building over the river. B. A new bridge is being built over the river. C. A new bridge is going to build over the river. D. A new bridge is built over the river. 65. We don't have a map to go around the city. A. We wish we would have a map to go around the city. B. We wish we had a map to go around the city. C. We wish we are having a map to go around the city. D. We wish we didn't go around the city because we don't have a map. 61. 62. 63. 64. 65. _THE END_
  5. ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021 Môn: Tiếng Anh lớp 9 Thời gian làm bài: 90 phút ĐỀ 2 (Đáp án/ Hướng dẫn chấm gồm 01 trang) A. PHONETICS (1.0 point) I. Choose the word which has different pronunciation in the underlined part from the others (1.0 point) 0.2 điểm cho mỗi câu đúng 1.C 2.B 3.D 4.B 5.A B. LEXICAL – GRAMMAR (5.0 points) II. Choose the best answer A, B, C or D to complete sentence. (3.0 points) 0.1 điểm cho mỗi câu đúng 6.B 7.B 8.D 9.B 10.C 11.D 12.B 13.C 14.B 15.B 16.C 17.D 18.A 19.B 20.A 21.C 22.B 23B 24.C 25.A 26.B 27.B 28.C 29.B 30.D 31.C 32.B 33.A 34.C 35.A III. Put the verbs in the brackets into the correct tense or form (1.0 point) 0.2 điểm cho mỗi câu đúng 36. were 37. are swimming 38. didn’t visit 39. have lived 40. was being repaired IV. Identify the underlined word/phrase (A,B,C or D) that needs correcting then correct it (1.0 point) 0.2 điểm cho mỗi câu đúng ( Tìm được từ sai 0,1 điểm, sửa được lỗi sai 0,1 điểm) Mistake Correction 41. C but 42. C mountainous 43. B for 44. D watching 45. A doesn’t improve C. READING (3.0 points) V. Read the following passage and choose the best answer to complete the passage (2.0 points) 0.2 điểm cho mỗi câu đúng 46. C 47. B 48. D 49. C 50. A 51. A 52. C 53. D 54. B 55. A VI. Read and choose the best answer. (1.0 point) 0.2 điểm cho mỗi câu đúng 56. C 57.A 58.A 59.B 60.D D. WRITING: (1.0 point) VII. Choose the best option A,B,C or D which has closest meaning to the first one. (1.0 point) 0.2 điểm cho mỗi câu đúng 61.C 62.D 63.B 64.B 65.B NGƯỜI RA ĐỀ TỔ CM DUYỆT LĐNT DUYỆT Vũ Thị Thu Hương